lunes, 9 de julio de 2012

El Motel. Restaurant Hotel Empordà, Figueres.

No cal arribar a Figueres per anar al Motel Empordà , el trobem a les afores, a l'antiga N-II, tot i que és una bonica sortida i així fas visita cultural al Museu Dalí, entre altres...
És un lloc catalogat de bon menjar i el bressol de la gastronomia empordanesa, 
a mans de Jaume Subirós.
Quan hi vam anar es trobaven en la celebració del seu cinquantè aniversari, doncs te les portes obertes des de 1961, amb Josep Mercader, precursor de la cuina catalana contemporània.
El lloc és molt agradable amb un aire i encant majestuós. La sala del restaurant és molt gran i lluminosa, gens recarregada i  amb un servei molt amable i atent.


Anàvem amb un pack gastronòmic, per tant el menú era tancat i només vam escollir el vi, un Blanc de Gresa 2010 (D.O. Empordà). Pel meu gust molt bo i suau.
Com a snack...
Cruixent de sobrasada amb mel. 
Molt gustós i el toc dolç barrejat amb el cruixent em va encantar.


Els plats
Bacallà, en milfulles, esqueixada i cruixent de verdures.
En un sol plat combina el millor del mar i la terra. 
Molt bo el cruixent de verdures, que dona un toc especial al plat amb un gust i textura diferent.


Macarrons amb ceps (boletus), perfum de trufa blanca i formatge pecorino.
Pasta al punt amb una salsa deliciosa, per sucar- hi pa!!!


Rap de costa, cítrics i espaguetis japonesos.
El rap i la salsa de cítrics, especialment pomelo, molt bo. 
L'acompanyament, en concret la taronja sanguina, a mi no em va acabar de convèncer... 


Cocotte de bou a la bresa de verdures, ceba confitada i quinoa.
El bou es desfeia a la boca, la ceba confitada i la quinoa molt enceratdes per acompanyar el plat i la salsa per llepar- se'n els dits!!!


Sorbet de menta.
Molt refrescant.


Gratinat de gerds al sabayon de garnatxa de l'Empordà.
Un postre molt esponjos i, donat que els gerds m'encanten, em va semblar excel·lent!!!


Per finalitzar i com a Petit fours, 
Mousse de fruits vermells, financiers de pinyons i trufes.
Molt correcte per acabar i acompanyar els tallats.










I el compte per a dues persones, tenint en compte el pack gastronòmic i que les begudes no hi anaven incloses: 40.85 e


Hotel Empordà
Avda. Salvador Dalí i Domènech, 170
17600 Figueres, Girona.
Tel.: 972 500 562



Una bonica experiència, moltes gràcies!!! :-)


No hay comentarios:

Publicar un comentario