miércoles, 15 de agosto de 2012

Betlem- Miscel·lània Gastronòmica


Tothom que passes pel carrer Girona li havia de cridar l'atenció el Betlem, una botiga de queviures de delicatessen per als veïns del barri barceloní de l'eixample i amb més de cent anys de la seva creació. 





Víctor Ferrer, el seu propietari, l'ha volgut transformar en un gastrobar, mantenint l'essència històrica del lloc, fundat l'any 1898, i convertint- lo en un bar de tapes, tastets, vermuts i entrepans, amb productes de qualitat i amb un aire informal. 




Com podeu veure a la fotografia, l'espai és petit i per tal d'optimitzar- lo al màxim han col·locat unes taules al mig una mica més grans per si s'escau un grup més nombrós i la resta han de seure a la barra que rodeja tot el local, amb uns tamborets bastant incòmodes, tot s'ha de dir... Les taules de la terrassa tenen pinta de més comoditat. 
Em va agradar l'espai per les ampolles, elevat a la part superior, i on s'hi accedeix amb una escala de paret o amb un braç- pinça amb el que has de tenir una especial traça perquè no et caigui l'ampolla que et demana el client. També la il·luminació a les parets del local em recorda a les finestres d'un vaixell i em va cridar l'atenció, donada la forma del local i la vestimenta dels cambrers, ja que hi són perfectament escaients.
Pel que fa a la seva oferta gastronòmica me n'han parlat bastant be, jo només puc opinar d'una sola vegada, i crec que la relació qualitat- preu, valorant la situació, la matèria prima i que els plats són força abundants, és molt correcta.

Així doncs, asseguts en una de les primeres taules del local i atesos bastant ràpidament i amb correcció, la nostra degustació va ser... 


Per començar, una clara i una copa de Moritz i un bon pa amb tomàquet que acompanyarà totes les tapes.

Pebrots del padró
Ecològics i gens picants, molt gustosos.

Musclos al vapor, molt suaus.

Amanida capritxosa.
Una muntanya de rúcula acompanyada de cecina de lleó, pera confitada, paté d'anxoves,  i un formatge blau  de la Plana de Vic.

Calamar de Blanes, amb una excel·lent samfaina per sucar- hi pa!!! 

Cruixent de mel i mató.
Una base de pasta de full que fa de suport a un pastís de formatge i una bola de gelat de mató, tot regat amb mel per sobre i deliciós. 

Per acabar dos tallats.


Vam decidir quedar- nos allà mateix a fer la copa...

Un Vodka- tònic, Belvedere, i un Beylleys.

 
El compte per a dues persones, 61.70 (iva inclòs), tenint en compte que  hi ha les copes, el trobo molt correcte.

Betlem Miscel·lània Gastronòmica
C/ Girona, 70
08009 Barcelona
Tel.: 932 655 105
No es fan reserves per telèfon.

Com he dit anteriorment, penso que és un lloc correcte i, pel poc rodatge que encara tenen, s'hi està molt a gust. Em va sorprendre que, tot i tenir força gent que esperava, no donaven cap pressa als clients com nosaltres que prenien la copa tranquil·lament en un llarg sobretaula. 

Hi tornarem!!! :-)

No hay comentarios:

Publicar un comentario