miércoles, 8 de agosto de 2012

Bar del Pla


Al barri del Born, no precisament a la vista del públic, s'hi troba el Bar del Pla, sota les directrius de Jaume Pla, el xef Jordi Peris i el responsable de sala Jordi Palomino
Des de fora no crida l'atenció, no és un lloc que al passar- hi per davant et puguis fer ni la més mínima idea del que ofereixen a dins. Sembla un bar antic i poc reformat, fins i tot el catalogaries de "cutre" però quan hi entres tot es transforma... És un lloc acollidor i simpàtic, on de seguida estan per tu i et poden oferir dinars i sopars a base de tapetes i altres platets, podent- los acompanyar d'un bon vi. 



El lloc està decorat a l'antiga, en un ambient càlid, ple de fusta i ampolles de tot tipus i unes làmpades que donen el toc especial de llum a la part més íntima on hi ha unes taules amagades que  fan cantonada i són ideals per a les parelles o sopars discrets entre amics.





















La gent que vol estar a primera línia i no es vol perdre l'espectacle dels cambrers ni les xafarderies i vol veure passar les variades tapes és aconsellable que es situïn a la barra, molt peculiar també i situada a l'entrada del local. A mi em van cridar especial atenció els tamborets i el flamant marbre lluent i espaiós d'una de les taules situades al mig.

Així doncs, en un ambient íntim, amb tocs moderns i clàssics, i un ambient molt recomanat per mantenir una bona conversa i un distret dinar, ens endinsem a les famoses tapes!!!


Croquetes de calamar a la seva tinta i Croquetes de rostit i pernil.
Molt bones, a mi personalment em van agradar molt les de calamar, i amb un perfecte arrebossat.

Coca de sardines fumades.
Les sardines al punt i boníssimes i una perfecte combinació dels tres gustos entre el dolç de la vinagreta, el salat de la torrada i les sardines i l'amarg de les flors. 

Ous estrellats amb xoriço.
Un plat molt bo i contundent.

Flor de carbassó farcida de brandada de bacallà amb salsa de tinta de calamar.
Molt tendra amb un arrebossat perfecte i la tinta li dona un gust diferent, molt bo.

Tot acompanyat amb Pa de coca amb tomàquet, oli i sal.

I dues copes de vi blanc: Menganito i Godelia.

De postre, 

Unes delicioses Torrades de Santa Tresa amb gelat de Canyella.

I, per acabar, dos tallats.

El compte per a dues persones (iva inclòs): 52.20 euros.

Bar del Pla
C/ Montcada, 2
08003 Barcelona
Telf: 932 683 003


Un lloc que em va agradar i que he de repetir!!! 
Quan hi tornem? :-)

2 comentarios:

  1. El conec de fora de passar per davant... De setembre a desembre faig docéncia per la zona.

    I en tinc bones referències però no he entrat mai... A la tornada em marco l'objectiu..

    Bon post...!!.

    ResponderEliminar
  2. Doncs si vas per allà val la pena anar- hi Ricard, fas be d'apuntar- lo!!! :-)
    Gràcies!!! ;-)

    ResponderEliminar